Seoses ilmade külmenemisega suureneb tõenäosus veetorude külmumiseks. Tallinna Vesi soovitab inimestel üle kontrollida veemõõdusõlmede ja -torude seisukord ning vajadusel soojustada veemõõdusõlmed. Kõige ohtlikum periood, mil tuleks torude külmumisele erilist tähelepanu pöörata on just ilmamuutuse aeg, kui pärast külmalainet järgneb õhutemperatuuri tõus.

Paljud hoonetes asuvate veetorude külmumisprobleemid saavad alguse veemõõdu-sõlmedest, kus külmaperioodil langeb õhutempreatuur alla 0 kraadi. Olukorra lahendab ajutise küttekeha paigaldamine veemõõdusõlme või veearvesti kinnikatmine, mis hoiab temperatuuri üle 0 kraadi.

Kuna üldjuhul on veemõõdusõlm keldris, siis aitab ka keldri akende ja uste soojustamine. Vundamendi läbiviik või mõni muu toru sisenemise koht majja on kõige ohtlikum külmumiskoht. Tavaliselt on külma silde tekkimise põhjuseks soojustamata vundament ja kütmata või mitte piisavalt köetud ruum.

Liiga madal õhutemperatuur veemõõdusõlmes ohustab ka veearvesti töökorda ja arvestid kipuvad rikki minema. Üldjuhul puruneb veearvesti pealmine klaas ning mehhanism lakkab töötamast. Seetõttu oleks inimestele palve külmaperioodil oma veearvestil silma peal hoida, et see töökorras oleks. Lihtsam on arvestit soojas hoida kui hiljem väljavahetamisega kaasnevad kulusid kanda.

Üheks abinõuks veetoru külmumise vastu on veekraani nirisema jätmine, sest kui vesi liigub, ei külmu see torustikes. Seda abinõud tuleks kasutada siiski mõistlikkuse piires. Vahel ainuüksi sellest ei piisa, kuna nirisemine vaid pikendab külmumise perioodi.

Kui siiski tekib olukord, kus kinnistusisesed veetorud külmuvad ning olukorra lahendamiseks on vaja spetsialistide abi, siis tasub pöörduda torutöid teostavate firmade poole.