"Kõik küsimused, mida ta küsis, olid selgelt äratuntavad - need olid koostatud kantsler Illar Lemetti poolt," kirjutas Järvik kohtumise järel Facebookis. "Ratas sai kõikidele küsimustele minu poolt väga konkreetsed vastused," lisas ta.

Järviku sõnul oli tal kohtumisel kaasas pakk dokumente konkreetsete fakti- ja tõendusmaterjalidega. "Jüri ütles, et temal pole neid vaja, kui pakkusid neid jutu kinnituseks," väitis maaeluminister.

Pärast peaministriga kohtumist Stenbocki majas Mart Järvik teda oodanud meediale kommentaare ei jaganud.

Peaminister Jüri Ratas ütles pool tundi väldanud kokkusaamise järel, et tema kahtlusi ei kummutatud ning seni vastuseta küsimused ei saanud lahendust. Ratas lisas, et Järviku jätkamist tuleb veel arutada nii keskerakondlastega kui ka koalitsioonipartneritega.

EKRE väljendanud igakülgset toetust Mart Järvikule, pannes Keskerakonna ja Isamaa ultimaatumi ette: kas mitmesse skandaali segatud Järvik jätkab ametis või variseb valitsuskoalitsioon kokku.

Eile tegi Mart Järvik ettepaneku maaeluministeeriumi kantsleri Illar Lemetti teenistusest vabastamiseks koostöö mittelaabumise tõttu. Nimelt avas Lemetti nädalavahetusel Järviku usalduskriisi sügavaimad sopid, kuna selgus, et minister oli avalikkusele mitu korda valetanud. Kantsler jagas pressiga ministeeriumi kirjavahetust, et Järviku valed kummutada. Kuigi Järviku endine nõunik Urmas Arumäe väitis, et säärane tegu on õigusevastane, pole see siiski nii. Seega oli Lemetti tegevus legaalne.

Illar Lemetti on maaeluministeeriumi kantsler alates 4. aprillist 2016, enne oli ta samas asekantsler. Varem on Lemetti töötanud ka maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi direktorina.