„Tüli puhkes sõnelusest alkoholi tarvitanud seltskondade vahel ning esialgse info põhjal ei olnud kannatanud ja kinni peetud kahtlustatavad varasemalt tuttavad,“ ütles Delfile Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Liivi Reinhold. Küll aga tundisid üksteist kahtlustatavad, mõõk välkus kuuldavasti osalt enesekaitseks.

„Ese, millega üks kahtlustatav juures olnud inimesi ähvardas, oli suveniirmõõk, mille mees haaras auto pagasiruumist alles siis, kui konflikt oli juba puhkenud ning tema sõpra löödi,“ selgitas pressinõunik. „Suveniirmõõgaga kedagi ei rünnatud, keegi kähmluses tõsisemalt viga ei saanud, vigastused tekkisid tõukamise tagajärjel kukkumisest ning käega löömisest,“ kinnitas ta.

Politsei pidas mehed kinni esmaste menetlustoimingute tegemiseks ja nad on praegu arestimajas, mõlemad on varasemalt kriminaalkorras karistatud.
Kriminaalasja uuritakse paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist vägivallaga. Sellise teo eest karistatakse rahalise karistuse või kuni viie aasta pikkuse vangistusega.