Tallinna lennujaama kõrval, Ülemiste City uhke ärikvartali südames asub Eesti ainus mošee, mis kuna pealtnäha on üks büroohoone paljudest. Kuid ilmselt rabab paljusid tõsiasi, et järjest rohkem astub selle Keevise tänava mošee uksest sisse eestlasi, vahendas ETV saade "Pealtnägija".

"Kui ma peaks islami ühe lausega kokku võtma, siis see on lihtsalt õpetus, kuidas olla hea inimene," selgitas islamiusku pöördunud 21-aastane Kätlin. "Ma olen lihtsalt tavaline noor õnnelik Eesti tüdruk ja lihtsalt leian, et mulle on antud mõistus ja ma pean seda kasutama. Ma ei teadnud religioonidest mitte midagi, mind kasvatati ateistiks ja ühel päeval, kui ma arenesin, kasvasin üles, ma tahtsin seda maailma mõista," seletas Kätlin, kelle sõnul moslemid ei võrdu islamiga.

Aastal 2000 oli Eestis moslemeid 1387, viimase rahvaloenduse põhjal 1508. Enamuse neist moodustavad siinsed tatarlased ning eri rahvusest uusasukad Euroopast ja Kesk-Aasiast. Statistika põhjal oli 2011. aastal puhast verd eestlasi moslemite seas 148 ehk ainult 65 võrra rohkem, kui 11 aastat tagasi.