"Helilooja ja pianist Andranik Kechek kannab klaverimuusika kontserdil ette omaloomingut, eeskätt Edgar Savisaarele pühendatud klaveripala," vahendas Keskerakond.

"Inimlikus plaanis elame väga Edgar Savisaarele kaasa. Hetkel on käes aasta pimedaim aeg, mis tähendab, et seda enam vajame sisemist ja hingelist valgust, soojust ning head energiat. Klaverimuusika kannab endas seda miskit, mis annab jõudu ja paitab meeli," sõnas Andranik Kechek kontserdi kohta. Kechek esitab klaverikontserdi värskelt Mustpeade Majja jõudnud kõrgetasemelise Steinway&Sons klaveriga, mis asub Mustpeade Maja Valges saalis.

Keskeerakonna pressisekretäri Taavi Puki sõnul ei soovi helilooja ja pianist oma esinemise eest tasu. "Mustpeade Maja saali rendi eest tasub Keskerakond vastava hinnakirja alusel," kinnitas ta. Valge saali ühe tunni rendihinnaks on novembris 312 eurot.

Kontserdi avab maestro Eri Klas, kes on avalikkuses Savisaarele toetust avaldanud ning peab teda võimekaks poliitikuks.

Andranik Kechek on helilooja, pianist ja imporvisaator, kelle tegevus on lai ning mitmekülgne, hõlmates nii autoriõhtuid, sooloesinemisi, improvisatsioonikontserte, kui ka osalemisi ansamblite koosseisudes. Ta on kirjutanud muusikat mitmetele muusikalidele ja kümnetele teatrietendustele; loonud laule, klaveriteoseid, vokaal-instrumentaaltsükleid ning balletisüite. Kechek on edukalt esinenud Eestis, Argentiinas, Uruguais, Jaapanis, Soomes ja veel paljudes riikides. Alates 2005. aastast töötab Kechek Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.