Abilinnapea märgib, et praeguses olukorras, kus lasteaiad on pidanud otsima lahendusi oma tegevuskulude optimeerimiseks, on igati mõistlik, et linn informeerib lasteaedade personali ja eelkõige lapsevanemaid lasteaedades tekkinud olukorrast, teatas Raepress.


 „Paraku ei anna meedia ega ka opositsioonipoliitikud alati just adekvaatset ja objektiivset infot, tekitades vaid infomüra ja seeläbi ainult segadust. Just nii juhtus ka lasteaedade kavandatavate eelarvemuudatustega ja antud teema kajastamisega, mis üksnes külvas lastevanemates ja lasteaedades segadust. Just seetõttu pidasime vajalikuks saata tekkinud olukorda selgitavad infolehed ka igasse lasteasutusse," nentis Jäppinen.

Jäppineni sõnul sõltuvad kokkuhoivõimalused suures osas igast lasteaiast endast. "Lasteaedade finantseerimine on pearahapõhine, kulu ühe lapse kohta on 23 000 krooni aastas ning mida paremini lasteaed on oma võimalused ära kasutanud, seda suurem on ka tema eelarve," selgitas abilinnapea.

Vajadus otsida lahendusi Tallinna lasteaedade tegevuskulu optimeerimiseks oli abilinnapea sõnul tingitud sellest, et riik jättis linnale eraldamata lasteaedade arendamiseks kavandatud 47,7 miljonit krooni, mis oli käesolevaks aastaks planeerinud ning antud summa on lasteaedade eelarvetes tänase seisuga puudu. „Kuna tänavu riik lasteaedadele ühtegi senti ei eraldanud, rahastab Tallinn lasteaedu taas 100% ulatuses," märkis Jäppinen.