„Fakt on see, et lasteaedade lahtiolekuaegu ei lühendata, õpetajaid ei koondata ja lasteaiaõpetajate palk tõuseb neli protsenti,“ toonitas Jäppinen.

„Küll on aga praeguseks kindel, et väheneb riigieelarvest lasteaedadele ettenähtud 47,7 miljonit krooni ning seetõttu tuleb linnal otsida täiendavaid vahendeid tekkiva puudujäägi katteks. Hoolimata raskest seisust, millesse riik on meid pannud, leidsime ikkagi võimaluse tõsta Tallinna lasteaiapedagoogide palku neli protsenti. Vastav eelnõu võetakse Tallinna linnavolikogus vastu juba järgmisel neljapäeval," kinnitas Jäppinen.

Samas lisas abilinnapea, et tuleb arvestada tervikliku majanduskeskkonnaga ning terve mõistuse kohaselt tuleb jätkuva majanduslanguse tingimustes asuda mõtlema kokkuhoiu peale.  

Tallinna Haridusameti juhataja Andres Pajula rääkis lasteaia juhatajate õppepäeval majandusolukorrast haridusvallas riigi- ja linna tasandil ning kutsus kõiki juhatajaid leidma võimalusi kokkuhoiuks.

„Arvatavasti tuleb edasi lükata lasteaedadel remondi-, soetus jms. kulutusi,“ kommenteeris haridusameti juhataja Andres Pajula.

„Ühe võimalusena soovitasid mitmete lasteaedade juhatajad, näiteks Mahtra, Lindakivi ja Sinilinu lasteaia juhatajad kasutada nende kogemust ka neis lasteaedades, kus on hommiku- ja õhtutundidel mõnes rühmas vähe lapsi, korraldada n.ö valverühm. Teadaolevalt on lasteaiad avatud kella 7-19-ni, ent väga paljud lapsed tuuakse lasteaeda alles kella 8-st või hiljemgi. Sel juhul oleks üks variant näiteks avada 4-rühmalises lasteaias üks rühm kella 7-st ning ülejäänud rühmad kella 8-st. Kuid see on igas lasteaias väga erinev ning kindlasti ei saa seda süsteemi rakendada üheselt ja igas lasteasutuses,“ ütles Pajula.

„Vastavad ettepanekud peavad tegema lasteaia juhatajad, kes oma asutuse töökorraldust teavad kõige paremini ning kes siis ka otsustavad, kus on võimalus kokkuhoiuks. Kuid rõhutan veelkord, et lasteaedade lahtiolekut ei lühendata ja seda saab teha vaid haridusameti juhataja käskkirjaga.“