“Pöördun Teie poole, et vabandada kolmapäeva õhtul pärast “Foorumit” öeldud sõnade pärast. Kaotasin kontrolli oma sõnavaliku üle, sest Te kiskusite poliitikasse minu poliitikavälise teadusliku tegevuse Tartu ülikoolis,” seisab Reiljani vabanduses.

“Teadusrahasid ei ole senini jaganud poliitikud, vaid teadlastest ekspertgrupid. Kõik projektid läbivad “pimeekspertiisid”, sh välisekspertide osavõtul. Poliitikud ei ole seetõttu teadusrahade jaotamisel eelisseisus, vaid erilise tähelepanu ja kontrolli all. Haridusministrid, kaasa arvatud isamaaliitlasest haridusminister Tõnis Lukas, respublikaanist haridusminister Toivo Maimets ja keskerakondlasest haridusminister Mailis Reps mitte ei jaganud ega jaga teadusraha, vaid ainult fikseerivad teadlastest ekspertkomisjoni otsuse. Teadusraha ei eraldata isikule, vaid töögrupile ja töögruppide juhid ei saa ülikoolis selle töö eest mingit tasu.”

“Kõike seda arvestades solvas mind äärmiselt sügavalt Teie poolt eetrisse paisatud otse minule suunatud süüdistus, et teadusraha eraldatakse mitte teadusliku kvalifikatsiooni, vaid mingite poliitiliste mängude teel. Sellest hoolimata tunnistan, et ma oleks pidanud oma nördimust Teile parema sõnavalikuga esitama. Seetõttu vabandan veel kord Teie ees Teile öeldud sõnade pärast,” märgib Janno Reiljan.