Abilinnapea Toivo Ninnas ütles ETAle, et uuringu järgi sõidab linnatranspordis kolme sorti jäneseid. “Ühed seisavad talong näpus kompostri juures, teised jooksevad kontrolöre nähes maha ja kolmandad on üldse nahaalid. Nende viimastega tekibki kontrolöridel aeg-ajalt konflikte,” rääkis ta.

Reedel pidasid abilinnapea juures nõu Tallinna säästva arengu ja planeerimise ameti, Tallinna Autobussikoondise, Trammi- ja trollibussikoondise ja ESSi esindajad ning eksperdid, kes uurisid linna tellimusel piletita sõitjaid. Kuna linnale teeb muret ühistranspordi piletitulude alalaekumine, siis olid täna arutlusel ettepanekuid, kuidas sundida kõiki ühistranspordi kasutajaid sõidu eest ka maksma.

“Lükkasin lõpliku otsustamise nädala võrra edasi, sest ettepanekuid oli tõesti palju,” rääkis Ninnas. “Üks idee on paigutada kompostrid ainult sõiduki esiukse juurde, see on nende jäneste vastu, kes augustamata talongiga kompostri juures seisavad. Palju on võltstalonge ja need on viimasel ajal väga hästi võltsitud. Nende vastu on võimalik lisada sõidutalongile hologramm, nagu kuupiletile. See läheks aga linnale maksma miljon krooni aastas.”

Ninnas ütles, et kuna suvel linnal piletikontrolöre ei olnud, siis on inimesed juba harjunud, et sõidupileteid keegi ei kontrolli. Nüüd kui linnas töötab 30 kontrolöri, on nad tabanud väga palju piletita sõitjaid.