Kultuuriministeeriumi pressiesindaja ütles BNS-ile, et kultuuriminister otsustas tulla vastu orkestri esindajatele, kes tegid ettepaneku konkursi tähtaega pikendada. Kui algselt oleksid soovijad pidanud kandideerimisdokumendid esitama järgmise nädala esmaspäevaks, siis nüüd võib seda teha 28. veebruarini.

Konkursiteate kohaselt on ERSO direktori ülesanne vastutada orkestri töö igapäevase ja strateegilise juhtimise eest, pidades silmas orkestrile pandud kunstilisi ning majanduslikke eesmärke.

Kandidaatidelt ootab ministeerium riiklikult tunnustatud kõrgharidust, eelnevat juhtumiskogemust ning kahe võõrkeele, soovitavalt inglise ja vene keele valdamist. Samuti peaksid direktoriks pürgijad tundma hästi Eesti kultuuri- ja majanduselu ning neil peaks olema hea suhtlemis- ja väljendusoskus, aga ka algatus- ja analüüsivõime.

Kandidaadid peavad esitama ministeeriumile kirjaliku avalduse, elulookirjelduse, haridust tõendava dokumendi koopia ning kirjaliku visiooni-tegevuskava ERSO arengust aastatel 2011-2015.

ERSO eelmise direktori Andres Siitani vallandas kultuuriminister mullu novembri keskel, heites talle ette juhtimisvigu. Direktori kohusetäitjana töötab sellest ajast Eesti Filharmoonia Kammerkoori direktor Anneli Unt.