Mäggi sõnul oleks kõige parem, kui saaksime autojuhtidena sõita täpselt nii kiiresti, kui ise heaks arvame. "Neid (vähemalt mehi), kes pole teadlikult ja tahtlikult kunagi kiirust ületanud, on vähe," tunnistas ta. "Politseinik on alati vastik – mõõdab kiirust, tekitab stressi ja nõuab ületamise eest veel trahvi ka."

Kuid sellel “räpasel” tööl on Mäggi sõnul ka oma positiivne külg – kutsuda meid kõiki korrale ja vähendada liiklusõnnetusi ning vältida liiklussurmi. "Seega olen täiesti päri ametist tagasi astunud Aldis Alusega – kui inimesed olid ise nõus, et nad eksisid, siis nad tunnistasid oma eksimust," ütles Mäggi, kellele Alus jättis "Pealtnägija" saates erakordselt hea mulje.

"Loomulikult ei saa olla nii, et saad näiteks teada, et su poeg näppas poes piruka ja siis paned ta lastekodusse," võrdles Mäggi. "Vaevalt sa oma poega ka kohe sisse räägid, pigem ikka noomid ja ütled, et ära enam kunagi nii tee."

Mäggi viitas, et nüüd, kui me tõeliste pättide ja mõrtsukate karistamisel soosime järjest suuremat vabaduse andmist ja räägime "ümberkasvatamisest ja –koolitamisest", tahame, et väärikates ametites töötavad inimesed lüüakse kohe mättasse, kui nende alluvuses midagi juhtub, isegi kui nad saavad sellest teada tagantjärgi. "Miks?" küsis ta.

Karistamata jätmine võib Mäggi hinnangul olla inimesele palju suurem ja alandavam karistus kui noomitus või isegi suur rahatrahv või vallandamine.

Politseid ei saagi armastada

"Muidugi olen ma nõus, et neljakuuline korralagedus on liiga pikk aeg ning andmete võltsimine ei kõlba mitte kuhugi. Kuid selle eest ei saa vastutada 6000-liikmeline organisatsioon tervikuna," leidis Mäggi.

Mäggi on nõus, et inimene, kes korralageduse eest selle kestmise ajal vastutas, ei peaks töötama vastutaval ametikohal ja võib-olla ka organisatsioonis üldse," ütles Mäggi. Ida prefektuuris vastutas selle eest Alvar Ottokar (toim.). "Ja ainuke imelik asi selle juhtumi puhul on selle kestvus."

Mäggi sõnul ei saa politseid ajakirjanduse ja avaliku arvamuse järgi juhtida. "Ma ei usu, et avalikkus teab Raivo Küüdist ja Aldis Alusest paremini, kuidas oma mehi korrale kutsuda," lausus ta.

Mäggi viitas, et Eesti avalikkus on siiski oluliselt huligaansem kui politsei. "Politsei on mulle aegade jooksul kiiruse ületamise eest korduvalt mõistva suurusega trahve teinud – pole viimast väänanud," tõi ta näite oma kogemusest. "Kuid tulesid vilgutame kõik üsna iseenesest mõistavalt. Politseid ei saagi armastada – ta teeb seda, mis meile ei meeldi. Kontrollib meid."

Raivo Küüdi asemele paneks Mäggi Aldis Aluse, sest viimane hoiab mehi ja püüab neid kasvatada ning tunneb neid. "Ühiskonnas oleme kaotanud surmanuhtluse," ütles Mäggi. "Me tahame eksinud lambad tagasi ühiskonda integreerida. Sama filosoofia peaks valitsema ka jõustruktuurides."

Mäggi sõnul näitas Aluse intervjuu suures stressiseisundis, et ta on võimekas juht, kellel on süda õiges kohas.

"Aga need 178 kiiruseületajat (täitsa võimalik, et mina nende seas) võiks raha tagasisaamisest loobuda – tegelikult me ju ületasime kiirust, kuigi üks politseijuht, kes selle eest vastutas, ei suutnud oma tööd korraldada ja sundis alluvaid andmeid võltsima," pakkus Mäggi. "Talle muidugi vastutavat tööd politseis enam anda ei tohiks. Mustrid kipuvad korduma."