"See ei ole traagiline," sõnas Mäggi. "President võib olla üksi, võib-olla kaksi, president võib olla väga erinevast perekondlikust seisusest."

See võib olla teismeliste puhul nii, et lahkumineku otsus tehakse hetke ajale, aga küpsete inimeste puhul kindlasti mitte. Kui lahku minnakse, siis suhtes on pinge olnud pikka aega ja pinged kuhjunud.

Mäggi sõnul on alati lihtsam elada, kui suhted on selged. "Kui suhet (enam) ei ole, aitab lahutamine meediasurve alt mõnevõrra välja, eriti väga prominentsete inimeste puhul," lausus Mäggi.

Mäggi sõnul on presidendi ametiaeg lõppemas ja selle lühikese allesjäänud aja jooksul saab kõik kenasti ära korraldatud. "Kui siiamaani sai kõik korraldatud, siis saab ka edaspidi," sõnas ta.

Küsimusele, kas edaspidi näeme siis ikka Evelin Ilvest presidendi kõrval ametlikel vastuvõttudel ja visiitidel või pigem seisab Toomas Hendrik Ilves üksi, vastas Mäggi, et loogiline on näha presidenti üksi, sest muidu ei oleks tänasel uudisel mingit mõtet olnud.
"See on selge sõnum, et nüüd on asjad teist moodi," ütles Mäggi.

Mäggi meenutas ka Edgar Savisaare ja Vilja Savisaare lahutust.
"Tegemist oli olukorraga, kus mõlemad olid Eesti mõistes erakordselt prominentsed inimesed," märkis Mäggi. "Praegusel juhul on tegemist absoluutsete VIP-idega Eesti mõistes."

Väga suur osa ühiskonnast eeldab siiski, et avaliku elu võtmetegelastel on abikaasa, perekonnaelu ja lapsed, kõneles Mäggi.

Ultraliberaalsust, mis on tavaks enne abielu, abielupaari puhul Mäggi sõnul ei soosita. Abielus inimeselt oodatakse, et ta on jäägitult truu.

Nii Eestis kui Lääne ühiskonnas üldse on Mäggi sõnul kõige tavapärasem suhtevorm sarimonogaamia, mis tähendab, et üks suhe järgneb teisele, kuid mitut suhet korraga ei ole. Kõikide teiste lahku läinud paaride puhul, näiteks Prantsusmaal, on see nii olnud ja leitakse uus kaasa, keda ka avalikkusele tutvustatakse.