Mäggo kirjutas sotsiaalmeedias, et tal oli juba eelmisel aastal mõte, et riik võiks kõik oma ametiautod maha müüa.

"Asemele võiks osta ametijalgrattad," pakkus Mäggi.

Tema hinnangul oleks Jürgen Ligi selle plaaniga kindlasti nõus, Taavi Rõivas on samuti spordilembene. Mäggi meenutas, et Andrus Ansip eelistas ka autole jalgratast.

"Ega neid rohkem vaja polekski - presidendile ja valitsuse liikmetele. Ülejäänud käigu jala!" soovitas Mäggi.

Mäggi postituse all tekkinud kommentaariumist võib lugeda, et näiteks keskkonnaministeeriumil on ametijalgrattad.

Liisa Pakosta meenutas, et muinsuskaitseametis on jalgrattad kasutusel. "Vanalinnas sõitmiseks vahetasin ühe sellise vastu välja, millel on amort ka, muidu muutus ikka väga raputavaks," meenutas Pakosta.

Väidetavalt olid ametijalgrattad kasutusel ka kultuuripealinn Tallinn 2011 kontoris aastatel 2009-2012. Jalgrattapatrulli on kasutanud ka Tallinna kiirabi ja politsei.

Jalgrattalembelise Taani parlamendi liikmed käivat kõik jalgrattaga tööl, sest rahvas saaks vihaseks, kui mõni neist autoga tööl käima hakkaks.

Küsimusele, kas Mäggi ise sõidaks jalgrattaga, vastas ta, et sõidab juba täna kindlasti vähemalt 60 km ja tema hooaja eesmärk on läbida jalgrattal 5745 km.

Ühe kommenaatori sõnul ei tasu unustada, et Tallinnas on ühistransport isegi tasuta ja võiks kaaluda mõnel bussiliinil peatuse tegemist ka Toompeal, kuhu praegu peale takso ühegi muu ühistranspordiga sõita ei saa.