"Kui kõik on puhas ja õige, siis peaks ta seda ka selgelt ütlema. Avalikku huvi sellise kahtluse puhul ei saa alahinnata. Veerpalu on kogu oma karjääri jooksul olnud üks hinnatumaid Eesti sportlasi. Sõbralik, soe ja pühendunud. Vaikimine ei saa kesta igavesti," kommenteeris Mäggi Delfile.

Mäggi sõnul võib vaikimine olla põhjendatud, kui Veerpalu ka ise täpselt veel ei tea, mida ta öelda saab või ütlema peab. Mäggi lisas, et kuigi avalikkuse jaoks on doping kuidagi must-valge teema, ei ole see spordis sugugi nii lihtne. "Asi on selles, et doping on keelatud aine. Kuid on palju aineid, millel on sarnane mõju, kuid mis ei ole keelatud. Ja on keelatud aineid, mis on teatud juhtudel lubatud. Ja taastumisvahendeid kasutavad peaaegu kõik sportlased. Kui ka Veerpalul on endal segadust, siis on tema vaikimine mõistetav," sõnas Mäggi.

"Paraku nõuab avalikkus niivõrd prominentse sportlase ja avaliku elu tegelase puhul kindlasti selgitust: kas oli midagi keelatut või ei olnud. Kas oli petmist - teadlikku valesti tegemist. Kui peaks juhtuma, et oli, tõmbab see Veerpalu karjääri hoopis teise valgusesse - samuti ka Eesti suusakoondise, treenerid, alaliidu jne," ütles ta ja lisas, et seda, mis juhtus Soome suusatajatega mõni aeg tagasi, teavad kõik.

Kõik intervjuud, mis on andnud nii Toomas Savi, Mati Alaver, Jüri Järv on olnud Mäggi sõnul väga ärevad, kahtlased, närvilised. "Kui dopingukahtlus tõeks osutub, on kogu Eesti suusatamine saanud kui mitte surmahoobi, siis rivist välja lööb ta kindlasti väga pikaks ajaks. Valu, mida see lugu Eesti spordi mainele toob, on aastateks korvamatu. Olümpiaspordi rahastamisele samuti."