Kesklinna valitsuse peajuristi Ave Juhandi sõnul väljastati luba avaliku koosoleku läbiviimiseks teisipäeva hommikul kell 11, teatas ETAle Raepress.

“Meeleavalduse organiseerija, mittetulundusühingu Jalgpallihaigla, esindajad hindasid avalikust koosolekust osavõtjate arvuks 10 kuni 20 inimest,” ütles Juhandi.

“Lisaks Kesklinna valitsuse nõusolekule on korraldajad saanud kooskõlastuse politseist, tuletõrje- ja päästeametist ning Tallinna säästva arengu ja planeerimise ametist.”

Avaliku koosoleku seadus sätestab, et korraldaja peab vähemalt seitse päeva enne rahvakogunemise läbiviimist esitama teate valla- või linnavalitsusele, mille haldusterritooriumil kavatsetakse üritus korraldada. Avaliku koosoleku läbiviimine on keelatud, kui sellekohane teade on jäetud registreerimata.

Tallinna linnavalitsus on Raepressi teatel jätkuvalt seisukohal, et jalgpallifännide rongkäik enne kolmapäeval toimuvat Eesti- Venemaa jalgpallimatši takistaks tipptunnil liiklemist ja kutsuks esile liiklusummikud.

Linnale saadetud taotluskirjas palusid jalgpallifännid luba 27. märtsil korraldada kuni 400 osavõtjaga rongkäigu Tammsaare pargist mööda Pärnu maanteed Lilleküla staadionile.

Rongkäigu teele jääva Pärnu maantee ja Vabaduse väljaku ristmikku läbib õhtusel tipptunnil keskmiselt 5500 ning Liivalaia ja Pärnu maantee ristmikku 3500 sõidukit.

Linna säästva arengu ja planeerimise ameti liiklusosakonna juhataja Mati Songisepa sõnul ei puudutaks võimalikud liiklusseisakud üksnes autojuhte vaid ka ühistransporti.

“Õhtune tipptund linnaliikluses on isegi äärmiselt pingeline ning lisatakistuste lubamine tekitaks täieliku kaose — Pärnu maanteed läbiva ühistranspordi sõidugraafikud paisatakse segamini ning autojuhid peavad kümneid minuteid veetma ummikutes,” lausus Songisepp.

Tallinna abilinnapea Toomas Vitsuti sõnul on linnavalitsus huvitatud, et Lillekülla kerkiv staadionikompleks oleks maksimaalselt linnakodanike käsutuses.

“Seega jääb mõistetamatuks vutifännide negatiivne hoiak linna tegemiste suhtes seoses Lilleküla staadioniga,” ütles abilinnapea.

Vitsuti sõnul soovib linn suurendada staadioni kasutajate ringi. “Me ei pea kasutamise all silmas mitte pealtvaatajate arvu, kes saavad jalgpallikohtumistel staadionil kaasa elamas käia, vaid staadioni kasutajate hulka ja staadioni avatust linlastele,” ütles Vitsut.

Praegu on staadion jalgpalliklubi FC Flora käsutuses ja teised klubid sinna Raepressi teatel lihtsalt mängima ega harjutama ei pääse.

Vitsut märkis, et linn ei taotle staadioni funktsioonide muutmist. Kui staadioni rahastamise küsimused on selgunud ja linna soov staadioni avatuseks on saavutatud, ei välista linn Vitsuti sõnul ka edaspidi selle projekti rahastamist.