"Eile kohtusime me Tallinna linnapea Edgar Savisaarega, kes saabus Moskvasse Sergei Sobjanini [Moskva linnapea- toim] kutsel. See visiit oli Moskva linnapeaga vastastikkuste visiitide traditsiooni jätkamine, sest Savisaar kutsus juba ammu linnapea visiidile," kirjutas Jakunin.

"Edgar Savisaar on kahtlemata praeguses Eesti poliitikas kaalukas figuur, sest eelmistel valimistel sai ta kõige suurema hulga hääli, edestades pikalt teisi poliitikuid. Ent mulle kui suure riigifirma juhile pole kohtumine härra Savisaarega sugugi poliitiline tegevus. Meie ülesanne on veel kord rõhutada, et vastastikused suhted ükskõik milliste isikutega - olgu need siis tuntud poliitikud või suurärimehed - toetuvad väga pragmaatilistele alustele. Me teeme Eesti Vabariigiga raudtee valdkonnas koostööd, mida me viime läbi vabana igasugusest poliitilisest mõjust, mida ei saa kahjuks öelda meie Eesti kolleegide kohta. Meie Vene raudteefirmas teame sellest esimesena. Tallinna linnapea kuulub kainelt mõtlevate poliitiliste jõudude sekka, kes astuvad välja Venemaaga suhete, kaasa arvatud majandussuhete normaliseerimise poolt."

"Meie kohtumistel Savisaarega oli ka isiklik aspekt. Oli meeldiv suhelda ja teda õnnitleda poliitilises tegevuses saavutatud edu eest," lisas Jakunin.

Jakunin kirjutas ka sellest, et kutsuks hea meelega Savisaare Venemaale Moskva Riiklikku Ülikooli politoloogiatudengitele loengusarja pidama. "Kui Savisaar leiab aega, teen talle ettepaneku lugeda loengukursust, mis oleks pühendatud Balti riikide tänapäevase arengu eri aspektidele Euroopa poliitika, multikulturalismi, võrdõiguslikkuse ja kodanikuõiguste aspektist. Arvan, et see tuleb huvitav."