Viimati lükkas ringkonnakohus Väli kaebuse arutamise edasi aprilli lõpus, kui Väli ei pidanud vajalikuks kohtusse ilmuda, ütles ringkonnakohtu sekretär BNS-ile.

Väli (29) teatas 26. aprillil kohtule, et ta ei pea enda osalemist kohtuistungil ilma temapoolsete tunnistajate kutsumiseta vajalikuks.

"Ilma minupoolsete tunnistajateta oleks ringkonnakohtus jätkunud lihtsalt roolijoodiku näidisprotsess," märkis Väli.

Väli sõnul oli esimese astme kohtuotsus ühekülgne ja motiveerimata ning tugines vaid asjast huvitatud liikluspolitseinike valeütlustele.

Väli ei leppinud Tallinna linnakohtus enda süüdimõistmisega alkoholijoobes autojuhtimises ja tahab ringkonnakohtult õigeksmõistvat kohtuotsust.

28. veebruaril mõistis linnakohus Välile mullusuvise alkoholijoobes autojuhtimise eest üheaastase tingimisi vanglakaristuse.

Samuti võttis kohus Välilt aastaks autojuhtimise õiguse ja mõistis temalt teise astme kuriteo eest 1400 krooni sundraha riigituludesse.

Purjuspäi isikliku Mitsubishiga sõitnud Väli peeti kinni eelmise aasta 4. augustil kell 15.20 politseireidi ajal Harjumaal Mähel Randvere teel.

Väli tunnistas, et jõi sel päeval tund aega enne politseile vahelejäämist lõunasöögi kõrvale pudeli Saku tumedat õlut, kuid eitas alkoholijoovet.

Päev hiljem astus Väli tagasi Tallinna linnavolikogu nõuniku ametikohalt ning lahkus Keskerakonnast.

Kuna Väli oli politseile alkoholi tarvitanuna roolis istudes vahele jäänud ka mullu mais, siis algatas politsei tema vastu kriminaalasja.

Kriminaalvastutusele saab purjuspäi sõidukijuhtimise eest võtta eelneva kehtiva halduskaristuse olemasolul alates eelmise aasta 23. jaanuarist.