Ivo käis teisipäeval mere ääres jalutamas, kui silmas seal midagi liikumas. “Lähemale minnes sain aru, et tegemist on kotkaga. Lind hüppas mööda maad ja aitas tiibadega kaasa, kuid lendu tõusta ei suutnud,” rääkis Ivo Meie Maale.

Kotka paremal tiival paistis osa sulgi puuduvat ja õlavarrel oli muhk. Mingisugust verist haava näha ei olnud. Kas lind lendas ise kuhugi vastu või tulistas keegi tema pihta püssist, ei julgenud Ivo spekuleerida.

Inimest märganud kotkas läks põõsa suunas ja pani selja vastu seda. “Pidasin temaga natuke aega läbirääkimisi. Vägivalda lind üles ei näidanud, võtsin ta kaenlasse nagu kana ja viisin koju,” ütles Ivo.

Koju jõudes võttis Ivo ühendust linnuteadlastega, et küsida, mida merikotkaga edasi teha. Tal soovitati vett juua anda. “See tundus parajalt raske ülesanne olevat, kuid lind jõi ilusti supilusikast ja sõi poolekilose hakklihapaki ka ära,” lausus Ivo.

Ivo tegi hakklihast väikesed pallikesed ja toitis lindu peo pealt. “Kogu selle aja jooksul ei proovinud ta mind kordagi rünnata. Kui ma linnu põõsa juurest kätte sain, tegi ta korra noka lahti, aga see oli ka kõik,” kiitis Ivo merikotka käitumist.

Kolmapäeval andis Ivo linnu üle keskkonnaameti spetsialistile ja kotkauurijana tuntud Veljo Volkele. Volke sõnul on leitud merikotkas rõngastatud Pärnumaal 1999. aastal, selle põhjal võib öelda, et lind on 11-aastane.