“Ehkki loomaaed on sealt vaid kolme minuti kaugusel, tuldi alles tunni aja pärast ja looma piinlemist oli valus vaadata,” ütles Rei Meie Maale.

Neljapäeva pärastlõunal ametiautoga mööda Paldiski maanteed Keila poole sõitnud Reile jooksis harjumatu ümbruse tõttu segaduses põdrapull ette suurte majade vahelt ning murdis autoga kokku põrgates jalaluu.

“Iroonia selles ongi, et omal on põdraluba taskus, igal õhtul on jahil käidud ja pole saanud, nüüd lähed keset suurt linna ja teised jahimehed naeravad, et põder käes nagu naksti,” kõneles Rei.

Päästeamet sai Õismäel majade vahel ringi jooksvast põdrast teate neljapäeval kell 14.30. Linna sattunud ehmunud loom kalpsas Õismäe keskel asuvasse tiiki ja istus seal mõnda aega. Tiigist välja tulles jooksis põder Paldiski maanteel asuva K-Raua kaupluse juurde parklasse, ütles ETAle päästeameti pressiesindaja Priit Laos. Sealkandis saigi loom löögi Vilmar Rei juhitud sõiduautolt Škoda.

Autos istunud Rei ja kaassõitja pääsesid kokkupõrkest vigastusteta, küll aga said kannatada sõiduki esiklaas, esitiib, kapott ning tuled. Laimjala vallale kuuluva 1997. aastal toodetud sõiduauto paarikümne tuhande kroonini küündiva remondikulu katab kasko-kindlustus. “Liikluskindlustus poleks sellise õnnetuse puhul sentigi maksnud,” lisas Rei.