“Ma olin oma kontoris Tokyo kesklinnas, kui esimesed tõuked tunda olid. Oli pärastlõuna ja kell oli 14.46,” kirjeldas maavärinat jaapanlane Yasuhiko Miyachi Delfile. “Kuigi, me jaapanlased, oleme maavärinatega harjunud, hakkasin ma pisut muretsema, sest tõuked olid väga tugevad.”

Ta kirjeldas kuidas mõned raamatud ja kaustad lendasid riiulitelt maha ning kontorihoone akendest oli näha, et inimesed hakkasid hoonetest tänavatele välja tulema. “Mina jäin kontorisse, sest tundsin ennast siin kindlamalt kui tänaval kõrgete majade ja purunevate aknaklaaside vahel joostes,” rääkis ta.

Veel kaheksa tundi hiljem on tema sõnul tunda järeltõukeid. Vaatamata sellele, et ta enda sõnul on maavärinaga suhteliselt harjunud, on ka järeltõuked küllaltki tugevad ja ehkki ta neid täpselt kokku ei lugenud, oli neid kindlasti üle kümne. Mida aeg edasi, seda nõrgemaks järeltõuked jäävad.

Kohaliku telekanali teatel on ühistranspordi liiklus Tokyos hakanud taastuma. “Järjest uued ja uued rongi- ning metrooliinid alustava tööd,” vahendas Miyachi. “Ma arvan, et hakkan nüüd minema töölt oma koju. Ma loodan, et minu majaga on kõik korras.”