"Selle programmi, mida me neljaks aastaks ministeeriumis ja üldse selles valdkonnas kavandasime, oleme valdavalt ilma suure kisa, kärata kõik ära teinud, mis saigi eesmärgiks seatud. Keskkonnaministeeriumi ajalugu on ju väga kirju ja kohati ka dramaatiline. Kui te nüüd mõtlete tagasi selle nelja aasta jooksul ma midagi sellist ei korraldanud, kõiki skandaale õnnestus vältida ja ministeerium sai rahulikult tööd teha," ütles Tamkivi Delfile.

Tamkivi märkis, et kõik sisemised arendused sai ministeeriumis ära teha. "Kasvõi näiteks keskkonnaameti moodustamine ja kõik muud sellised suured asjad, mida oli aastaid tehtud ja tegelikult ei oldud suudetud ära teha - need on tänaseks tehtud. Öelda seda, et midagi väga olulist jäi pooleli või tegemata, seda kindlasti ei saa. See nelja aastane tsükkel läks täiesti asja ette ja seatud eemsärgid on ära tehtud. Nüüd on uued väljakutsed ja uued võimalused," sõnas minister.

Tamkivi ütles, et mingit pettumust valitsusest välja jäämisega seoses ta ei tunne. "Päris ausalt ei tunne, sest nagu ma ütlesin, tulles sellesse ametisse, andsin ma endale väga selgelt aru, et ministri ametipost kestab heal juhul neli aastat. See on üks periood, tavaline meie Eesti kogemus näitab, et ei kesta sedagi. Ma ei tunne praegusel hetkel küll mingisugust isiklikku kahetsust või kadedust," tunnistas Tamkivi.

Uue keskkonnaministrina alustava Keit Pentuse kohta ütles Tamkivi, et kindlasti saab ta ametis hakkama. "Seda ma usun kindlasti. Keskkonnateemasid käsitlevad tehnilisel tasemel ju ministeeriumi ametnikud, ei ole mingisugust probleemi. Ministeerium töötab edasi. Kindlasti jõuab uus minister ennast asjadega kurssi viia. Keidul on väga tugev juhtimiskogemus, väga tugev poliitikukogemus, mida on ministril tarvis ja mis on tema otsene ülesanne," lausus Tamkivi.

Tamkivi jätkab oma tööd nüüd riigikogus Reformierakonna fraktsiooni juhtides. "Reformierakonna fraktsioon on kõige suurem riigikogus, nii et see töö saab olema väga sisuline ja pingeline," arvas ta.

Keskkonnakomisjoni juhtimise positsioon jääb Tamkivi sõnul IRLile, kuna minister on Reformierakonnast. Tamkivi hinnangul sobiks see töö sobiks hästi Marko Pomerantsile. "Ta on seda tööd ka varem teinud ja väga hästi teinud. Aga eks IRL otsustab seda ise," sõnas Tamkivi ja lisas, et keskkonnakomisjoni aseesimeesteks on Reformierakonna juhatuse poolt pakutud Valdo Randperet ja Remo Holsmerit.