„Eks neid erakondi on olnud mitmeid läbi Eesti ajaloo, mõned on kasvanud suuremaks mõned jäänud sinna, kus alustasid. Kõik sõltub sellest, kuidas seda protsessi läbi viiakse ja kui pikaajaline see tahtmine tegelikult on,“ kommenteeris Tamkivi Delfile väljavaateid uue erakonna tekkeks.

„Ega see lihtne ei ole. Erakonna tegemine on väga suur töö ja hiljem kui erakond olemas on, siis selle alles hoidmine on veelgi suurem töö,“ lisas ta.

„Kui vaadata igakuised erakondade reitinguid, siis on alati üsna hulk inimesi, kes ei oska end määratleda või öelda, millist erakonda nad toetavad. Selles mõttes potentsiaali on. Küsimus on aga pigem selles, kas neid inimesi õnnestub mingite ühiste ideede nimel kutsuda organiseeruma või mitte,“ rääkis Tamkivi.

Suvel Reformierakonnast skandaaliga lahkunud Kristiina Ojuland teatas täna, et ei välista uue poliitjõu teket.

“Poliitikas peab toimuma pööre avatusele. Me peame olema kodanike riik, mitte liberaalse eliidi riik. Vaja on sisulist riigi ja ühiskonna reformi,“ leidis ta.

Ühe võimalusena taolise muutuse esile kutsumiseks näeb Ojuland uue poliitilise jõu teket, mis elavdaks olemasolevate erakondade tegevust, sundides neid oma mugavustsoonist väljuma ja tegema reaalseid muutusi senistes valitsemisskeemides.