Augustis ametisse astunud Otepää vallavolikogu esimehe Jaanus Raidali soovil oli juba oktoobrikuu volikogu kavva esitatud punkt volikogu esimehe töötasu määramisest, siis lükati punkti arutamine Raidali enda soovil edasi, kirjutab Lõunaleht.

Küll aga otsustati möödunudnädalasel istungil määrata volikogu esimehe tööhüvitiseks 50 protsenti vallavanema palgast ehk 12 500 krooni. Raidal ise soovinuks 75 protsenti ehk ligi 19 000 krooni. Lisaks määrati Raidalile sõidupäeviku alusel kuus kuni 2000-kroonine autokompensatsioon.

Suuremat töötasu makstakse volikogu esimehele tagasiulatuvalt sellest päevast, mil ta ametisse valiti.

Varem oli volikogu esimehe tööhüvitis pool vallavanema palgast. Kui aga 2006. aasta detsembris valiti ametisse Aivar Nigol, tegi too ettepaneku jagada see pool palka omakorda pooleks: esimehele veerand vallavanema töötasust ning kahele volikogu aseesimehele kokku samuti veerand.

„See on nii, kuidas keegi võtab,“ vastas Raidal, miks ta soovis 75 protsenti vallavanema palgast, kui eelmised volikogujuhid on leppinud sellest summast kolmandikuga. „Meil on olnud esimehed, kes on vähem pühendunud Otepää arengule.“