„25. septembril kogunenud erakonna juhatuse koosolek oli igati reeglitega kooskõlas. Meie põhikiri sätestab, kuidas juhatust kokku kutsuda saab ning kõiki reegleid on täidetud. Kohal oli selgelt üle poole juhatuse liikmetest, mis tagas ka vajaliku kvoorumi. Seega on kõik langetatud otsused pädevad ning kuuluvad täitmisele. Oudekki Loone kaotas juhatuse usalduse ning ei saa seetõttu jätkata peasekretärina. Mul on hea meel, et me saime nüüd ka paika Kongressi kokkukutsumise idee ning põhikirja muutmise küsimuse. Juhatuse otsuseid tuleb aktsepteerida, mitte niisama pärast kaklust rusikaid viibutada,“ rääkis Riigikogu liige Jaanus Karilaid.

Keskerakonna aukohtu esimees Kalle Klandorf kinnitab: „Keskerakonna põhikirja punkt 10.1 kohaselt allub peasekretär erakonna juhatusele ning seega on juhatusel õigus oma tööga mitte hakkama saavat peasekretäri ka ametist vabastada. Need küsimused ei käi üksikisiku suva järgi, vaid on reeglitega paika pandud. Kõik absoluutse häälteenamusega vastu võetud juhatuse otsused on legitiimsed ning tehtud Keskerakonna tuleviku nimel.“

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar teatas täna hommikul, et erakonna juhatuse otsus taandada ametist peasekretär Oudekki Loone, on õigustühine.