Ettepanek ei ole seni leidnud võimuliidu osapooltelt erilist poolehoidu, pigem vastupidi. Asjatuks ja hilinenuks hindab riigipea avangu ka keskerakondlane Jaanus Karilaid.

"Väga tore, et president üritab erakorraliste Riigikogu valimistega endale meelepärasemat Riigikogu saada. Kuigi see on pettekujutelm ja soovunelm, et jõuvahekorrad muutuksid, kiidaksin mina erakorralised valimised täna heaks," ütles Karilaid Delfile. "Eesti 200 näpistab reformikaid ja sotse just õigest kohast. Peale mängulusti demonstreerimist julgeoleku alustega sulaks tänane opositsioon hoopis veel väiksemateks jääkuubikuteks. Raha oleme siis raisanud, kampaaniaga ühiskonna jälle üleserutanud ning tänane koalitsioon tugevdaks oma positsioone. Kas see on eesmärk? Mina oleksin väga nõus, aga see on ju liiga egoistlik."

Karilaid peab presidendi avaldust siiski hilinenuks ja ebaadekvaatseks.

"Presidendile oleks vaja tasuta õigusalast nõu, kes tutvustaks talle 10 kuud enne ametiaja lõppu ametiülesandeid ning seletaks uuesti antud otsuse eelnõu (288) menetlust. Millal see Riigikokku tuli, kes tegid muudatusettepanekuid jne. Hämmastav, et päev enne lõpphääletust hakkab president nii ebaadekvaatselt finišijoonel olevat protsessi nügima. Kus ta enne oli?"