Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul soovitakse saartele sõita enamasti vahemikus neljapäevast laupäevani, mis hajutab reisijate suure arvu suhteliselt ühtlaselt, saartelt lahkumine planeeritakse aga valdavalt just pühapäeva õhtule.

„See tekitab paratamatult järjekordi, kuna 5-6 tunni jooksul ei ole füüsiliselt võimalik kõiki reisijaid operatiivselt teenindada. Jaanipäeva nädalavahetus on igal aastal kõige reisijaterohkem aeg ning Väinamere Liinid annavad järjekordade võimalikult kiireks teenindamiseks endast parima, aga palume ka reisijatel oma sõiduaegu planeerida tipptundidelt väljapoole,” ütles Hiiuväin.

Reisijad saavad järjekordade kiiremale teenindamisele ka ise kaasa aidata. „Reisimise lihtsustamiseks ning järjekordade kiiremaks teenindamiseks soovitame reisijatel varuda ülesõiduks sularaha. Samuti palume sadamates lähtuda suunaviitadest ning jälgida turvameeskonna märguandeid, mis hõlbustab laevade kiiremat laadimist,” ütles Hiiuväin.

Suvised laevagraafikud on maksimaalselt tihedad ning tipptundidel sõidavad laevad vabagraafikus. Tänavu on Väinamere Liinid järjekordade kiirendamiseks vähendanud broneeringumahte alla poolele laevapinnast, mis võimaldab reisijaid teenindada põhiliselt üldjärjekorrast. Samuti toimub tavajärjekorra piletite müük kiiremini ning kassade juures tekib vähem tõrkeid.

Piletimüügi kiirendamiseks on sel suvel ehitatud nii Kuivastu kui Virtsu sadamakassasse täiendavalt kolmas piletimüügikoht.

Kuivastu-Virtsu liinil teenindavad reisijaid neli parvlaeva, parvlaevadele Viire ja Regula lisanduvad Koguva ja Harilaid. Hiiumaa ja mandri vahel sõidavad Ofelia ja St. Ola.

Pileteid saab broneerida internetis aadressil www.laevakompanii.ee, veebikeskkonnas laevapileti broneerimine sõiduautole poole odavam kui telefoni teel.

Eelmise aasta jaanipäeva-aegsel perioodil 21.-25. juunil teenindas Saaremaa Laevakompanii Kuivastu-Virtsu ja Rohuküla-Heltermaa parvlaevaliinidel kokku üle 55 000 reisija ja 16 000 sõiduki. Tippaegadel teenindavad reisijaid Saaremaa ja mandri vahelisel liinil neli parvlaeva ning Hiiumaa ja mandri vahelisel liinil kolm parvlaeva.