“Lähinädalatel ei ole korralikku suve küll oodata,” ütles Lõpe ilmavaatleja Ilmar Tiismaa. Ta lisas, et heitlik ja sajune ilm jätkub vähemalt juuli alguseni. Vihmaaega jääb ka võidupüha ning jaanipäev, kirjutab SL Õhtuleht.

Praegusest veidigi paremat ilma ennustab Tiismaa alles juuli keskpaigaks. “Siis peaks tulema üks soojalaine,” lubab ta. “Kuid lõunamaa palavust, et pluss 30 ja rohkem, seda ei ole näha.” Juuli keskpaigast edasi peaks soojem ja kuivem aeg kestma Tiismaa sõnul umbes kuu aega.

Midagi head järgmiseks nädalaks ning jaanipäevaks ei ennusta ka Kärdla ilmatark Valter Voole. “Jaaniõhtu ning jaanipäev pole praeguste ennustuste kohaselt küll eriti mõnusad,” ütles ta.

Voole sõnul tuleb Jaaniõhtu vihmane ja tujukas. Eesti ilm on niivõrd heitlik, et taevas võib jaaniõhtul mõneski paigas tundidega selgeks tõmmata, leidis ta.

Vihmast jaaninädalat ennustab ka Elva ilmataat Aadu Irs. “Jaaniõhtuni ja natuke edasi vigurdab ilm päris kindlasti,” leidis ta. “Alles veidi hiljem on mingigi lootust.”

Ilmatarkadest veelgi tagasihoidlikum on Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi arvamus. Sünoptik Taimi Paljaku sõnul jätkub muutlik ja sajune ilm selle nädala lõpuni. Soojakraade ei tule Paljaku arvates üle 15-18 kraadi.

“Aga teades, et Eesti ilm on muutlik, ei tea me kunagi, mis täpselt jaaniõhtul toimub,” hoidus ta edasistest prognoosidest.