Nimelt pöördus Jaan Mölder Harju maavalitsuse valimiskomisjoni otsusele tuginedes Tallinna halduskohtusse ning soovis peatada valitud linnapea Mare Leiteni ja linnavolikogu esimehe Kaupo Kallase volitused.

Halduskohus koostaski õigukaitse määruse Paldiski linnavolikogu otsuste, mis puudutasid linnapea ja linnavolikogu esimehe määramist, tühistamise kohta.

“Ma julgen arvata, et Paldiski ei ole meedia vahendusel korruptsioonipealinnaks nimetatud sugugi mitte põhjuseta. Ma arvan, et on väga raske loobuda olnud positsioonidest,” kommenteeris Mare Leiten Delfile Jaan Mölderi tegevust.

Leiten väitis, et nii palju kui ta linnapea positsioonis jõudis viimaste päevade tehingutega tutvuda, siis on Paldiski linna vara võõrandatud linnapea Möldriga seotud mittetulundusühingule. Ka on politseis fikseeritud seik, et ööpimeduse varjus veeti autokoormate kaupa linnavalitsusest dokumente minema.

Mölder on ajakirjanduses väitnud, et asub uuesti linnapeaks saanuna selgitama, millist kahju on linnavalitsusele tehtud uue linnapea ametisoleku aja jooksul. “See rõõm jääb talle ilmselt väga lühikeseks ajaks,” naeris Leiten. “Võin kinnitada, et minu poolt mingeid kahjusid linnale tekitatud ei ole ja ei saa ka tulevikus olema, aga kindlasti tuleb selgeks teha Möldri tekitatud kahjud.”

Leiten mainis ka, et linnavalitsuse ruume vastu võttes avanes üsnagi üllatav vaatepilt ning kõikjal oli näha dokumentide hävitamise jälgi.