"Nädalavahetusel saatis Tallinna Televisooni pealik Mart Ummelas sotsidele ja teistele volikogu fraktsioonidele kutse Tallinna volikogu teemasid käsitleva väitlussaate Pealinna pead salvestusele," kirjutas Jaak Juske oma blogis.

"Sotsidel pole midagi väitlemise vastu. Küll oleme aga selle vastu, et tallinlaste raha eest tehakse rahamahukat üleriigilist telejaama, mis ei kuulu omavalitsuse ülesannete hulka. Samal ajal ei suuda Tallinn aga täita talle seadusega pandud kohustusi. Lagunevad lasteaiad ja tänavad. Pealinna maksumaksjate raha ebasihipärane kasutamine tuleb kiiremas korras lõpetada. Nii ei pea me õigeks ka osalemist linnatelevisiooni saadetes," põhjendas Juske sotside otsust saates mitte osaleda.

Sotsid andsid oma otsusest teada ka Mart Ummelasele. "Vastuseks saime ähvardavas toonis kirja, kus Ummelas väitis, et sotsid ei taha oma valijaid esindada ja kindlasti annab ta sellest linnatelevisiooni kaudu ka rahvale teada," lausus Juske.

Ummelas viiski oma ähvarduse täide ning teavitas linlasi Tallinna teabeteenistuse Raepress kaudu sotside ja teiste opositsioonifraktsioonide loobumisest saates osaleda.