"Sotsiaaldemokraatidele teeb rõõmu, et linnavalitsus on asunud toetama meie sarnast ettepanekut aastast 2005. Kindlasti aitab tasuta ühistransport kaasa autostumise vähendamisele linnas," kommenteeris Jaak Juske Edgar Savisaare ideed võimaldada 2013. aastal, samal aastal mil toimuvad kohalike omavalitsuste valimised, tallinlastele tasuta ühistransporti.

Samas tekitab sotsides küsimusi tasuta ühistranspordi rahastamine. Ligi 20 miljonit eurot on linna jaoks väga suur summa. "Selle raha eest saaks teha korraliku remondi pea kõigis linna lasteaedades. Olukorras, kus uue majanduskriisi ja eelarvekärbete risk on väga suur, tuleb olla kulutuste planeerimisel hästi ettevaatlik. Kindlasti ei tohi kannatada teised linnaelus olulised valdkonnad, haridus ja sotsiaalhoolekanne. Kui aga linnavalitsus on valmis järgmisest aastast tõmbama nulli ülisuured meediakulud, võib tasuta ühistranspordi rakendamisega edasi minna," lausus Juske Delfile.

Tasuta sõidu hinnaks ei tohi Juske sõnul olla ka ühistranspordi kvaliteedi langus. Linnal kulub igal aastal mitu miljonit eurot uute ühistranspordiveokite ostmiseks. Prii sõit suurendab aga ühistranspordi kasutajate arvu, mis tähendab vajadust osta veelgi rohkem uusi busse.

Juske sõnul on keskkonnasõbraliku transpordi soodustamine onkindlasti positiivne algatus. "Siin võiks aga linnapea näidata oma käitumisega tallinlastele eeskuju ning mitte liisida endale uut veelgi võimsamat ametiautot," leidis ta.