Allik kirjutab kultuurilehes Sirp avaldatud raamatuarvustuses, et Tuuli Kochi õnneks on Savisaare raamatule jäetud lisamata isikunimede register. Selle olemasolu korral märkaks lugeja tema sõnul juba raamatupoes, et raamatust puuduvad olulised nimed, nimed, kellega Edgar Savisaar Eesti poliitikas on kokku puutunud.

„Seega oleks lugeja saanud aru, et sellest raamatust puudub ka Edgar Savisaar — poliitik, publitsist, Rahvarinde looja, opositsioonijuht, ekspeaminister ja linnapea,“ kirjutas Allik. „See raamat kõneleb ilmselt kellestki või õigemini millestki muust.“

Eesti esimene sado-maso-armastuslugu

Allik pakub, et tegemist võib olla hoopiski armastusromaaniga, Eesti vist tegelikult esimese sado-maso-armastuslooga. „Teose peategelaseks on kunagise noore keskerakondlase tänaseni püsiv armastus müütilise seksuaalvägilase vastu, keda ta nimetab (ja vist ka peab) Savisaareks,“ kirjutab Allik Sirbis.

Allik viitab raamatus avaldatule ja kirjutab, et alguse sai kõik kunagi Savisaare kabinetis, kui viimane tegi ajakirjanikule ettepaneku tulla pealinna meediajuhiks, ettepanekust keeldumine on aga vajutanud pitseri ajakirjaniku edasisele elule, „tehes sellest tõeliselt sadomasohhistliku kättemaksuakti nii iseendale kui tollele Edgarile“.

Poliitiline keelepeks ja naised

Allik leiab, et Koch on kokku kogunud ja kriitikavabalt tarbinud mõningase hulga Savisaare kohta alati ringlevast poliitilisest keelepeksust ning tegelik Savisaar eksisteerib teoses vaid 2003. aastal Urmas Otile antud intervjuus, mis hõlmab veerandi kogu üllitise tekstimahust.

Muus osas on monograafia peategelaseks valitud „vihmavarju hoidvad“ naised ja kuna nendest ei tea autor Alliku hinnangul tegelikult midagi, siis „taandubki kogu käsikiri unistuste Casanova vägevust ning karismat kujutavale epiteetide jadale“.

Kokkuvõttes leiab Allik, kes pole enda sõnul kunagi kuulunud Savisaare sõpruskonda ja on pigem tema poliitiline rivaal, et raamatukaante vahele on kogutud anekdoodid ja klatš. Ka heidab ta raamatule ette faktivigu ja vastuolu autoriõigustega.