"Kui meie rahandusministri sõnad sellest, et Eesti avalik-õiguslikul ringhäälingul pole peremeest ja ta soovib selleks teha kultuuriministri esindaja, tõlgitakse inglise keelde, muutume Eesti Euroopa Ringhäälingute Liidus (EBU-s) põlgusaluseks. Oleksime kui järjekordne Ida- Euroopa riik, kelle postkommunistlikud füürerikesed ei tea midagi euroopalikest väärtustest ning tegutsevad ainult oma isikliku võimu põlistamise nimel," kinnitas Jaak Allik Delfile. On rakse uskuda , et Jürgen Ligi pole kuulnud, et avalik-õigusliku ringhäälingu peremeheks demokraatlikes riikides on rahvas ja mitte on valitsus ning EBU jälgib hoolega kuidas on ühes või teises tema liikmesriigis tagatu ringhäälingu sõltumatus täitevvõimust ja poliitiline tasakaalustatus."

Allik meenutab, et kui 2006. aastal töötati välja Rahvusringhäälingu seadust, otsiti kaua vahendeid tema sõltumatuse tagamiseks.

"Diskuteeriti põhjalikult ning lepiti lõpuks konsensuslikult kokku selles, et ERR-i kontrollivas nõukogus on võrdselt ühe inimesega esindatud kõik parlamendierakonnad ning lisaks neile määrab Riigikogu (kultuurikomisjoni ettepanekul) nõukogusse veel neli ringhäälinguvaldkonda tundvat spetsialisti," meenutas ta.

"Ka tol ajal oli peaministriks Andrus Ansip, kes siis paistis aru saavat, mida tähendab ringhäälingu sõltumatus ja tasakaalustatus. Kui nüüd lisada Ligi - tegelikult ilmselt küll kultuuriminister Langi - soovi kohaselt sellesse nõukogusse valitsuse esindaja, saab kultuuriministri erakond nõukogus 2 häält ning tasakaalustatus hävib nii formaalselt kui ka sisuliselt. Selle otsusega võib suure osa tänasest rahvusringhäälingu seadusest aga ka kogu jutu ERR-i poliitilisest sõltumatuses panna lihtsalt prügikasti," kardab sots Allik. "Ma loodan, et vähemasti IRL-i parlamendisaadikud aga ka arukam osa reformaritest saab aru, et Ligi on asund saagima oksa, millel nad ise istuvad ning pooleteise aasta pärast võib just kultuuriministri esindaja hääle abil kogu tänane Tallina Televisiooni juhtkond võtta kohad sisse Rahvusringhäälingus."