Tema sõnul suunduks praegu vanalinnas pidutsevad inimesed mõnda järgmisesse kohta mujal kesklinnas. „Ükskõik, kus inimesed ka edasi ei pidutseks, kindel on, et ka seal on elanikud, kelle öörahu võidaks rikkuda,“ ütles ta.

Aheliku sõnul on linna ülesanne tagada vanalinna tänavatel kord ning võimalus nii turistidel kui linlastel turvaliselt aega veeta. „Vanalinna ööseks sulgemine ei suurenda turvalisust, linna ülesanne on mõjutada toitlustus- ja muid asutusi selliselt, et nende klientide korda saadetud korrarikkumisi oleks võimalikult vähe. Korra hoidmiseks tänavail saab linn vajadusel suurendada kasvõi munitsipaalpolitseinike arvu vanalinnas,“ ütles ta.

Linnavalitsus kehtestas kümnele vanalinnas tegutsevale meelelahutuskohale tegutsemispiirangu, mis seisneb selles, et tööpäevade eelsetel öödel ei tohi ettevõtted argipäeval pärast keskööd ja puhkepäevade eel kella ühest enam alkoholi müüa. Tund aega pärast alkoholimüügi lõppu tuleb nendes asutustes klientide teenindamine lõpetada ja neile ei tohi pakkuda ka mitte mingisugust meelelahutust.

Piirang puudutab Suur-Karja, Vana-Posti ja Müürivahe tänavate piirkonnas tegutsevat ettevõtteid Nimeta baar, Shooters, St. Patrick’s, Labor (kahel aadressil), Route 13, Valli baar, Taco, Dubliner ja Bayern Böhmen Keller.