"Lihtsalt niisama ei ole see tulemuslik ja külvaks pigem usaldamatust," ütles Aaviksoo Delfile.

"Koalitsioonis oleme selleks, et ellu viia oma ideid," kinnitas Aaviksoo. "Vastu on võetud kõrgharidusreform – sügisel lisandub tuhandeid uusi tasuta õppekohti ülikoolides, kasvab õppe kvaliteet ja tulemuslikkus."

Aaviksoo lisas, et vastuvõetav kutseõppeasutuste seadus liidab tihedamalt kokku koolid ja ettevõtjad ning tagab kutse igale koolilõpetajale.

Aaviksoo sõnul on tema suurimaks eesmärgiks kaasajastada Eesti koolikorraldus ja väljuda lõplikult nõukogudeaegsest koolivõrgust ning õpetajate töökorraldusest.

"Läbi selle suudame lõpuks tagada ka õpetajate jätkusuutliku palgatõusu ja staatuse ühiskonnas," ütles Aaviksoo. "Põhikooli ja gümnaasiumiseaduse muudatuste vastuvõtmine on põhimõttelise tähendusega kogu Eesti haridusele."

Riigikogust lahkuv ning Eesti Panga nõukogu esimeheks asuv kahekordne peaminister Mart Laar saatis eile oma erakonnakaaslastele teravas toonis kirja, milles ta taunib võimupartneri Reformierakonna tegemisi ning räägib IRLi võimalusest avada tee uue võimuliidu moodustamiseks.