"Jah, vastab tõele, et mind on esitatud sellele ametikohale," kinnitas Aaviksoo Delfile oma kandidatuuri.

"Ma võtan seda väga tõsiselt, Tallinna tehnikaülikool on kõige suurema arengupotentsiaaliga ülikool ja ma ei andnud oma nõusolekut kergekäeliselt," lisas ta.

Aaviksoo ütles, et ei tea, kes on tema konkurendid, ega tahtnud ka oletada, kui tõenäoliselt ta konkursist võitjana väljub. "Ma ei taha midagi spekuleerida, kui kuratooriumi poolt on tõsiseltvõetav ettepanek, siis pean seda tõsiseks väljakutseks, aga otsustab ju kuratoorium."

Tema plaanidest selles osas, mis ülikoolis tema juhtimise all muutuks, oli Aaviksoo sõnul samuti täna vara rääkida. "Olen esitanud lühivisiooni ja see on kuratooriumil olemas, aga ma ei usu, et selle avalikustamine praegu oleks sünnis, 13. märtsil saavad materjalid avalikuks, siis on tehnikaülikoolis kohtumised ja arutelud saab rohkem selgust," rääkis Aaviksoo.

Rektoriks soovib seitse sobilikku kandidaati

TTÜ kuratooriumi esimees Sandor Liive ütles, et kokku soovis rektoriks saada kaheksa kandidaati, neist seitse kvalifitseerus. "Üks ei olnud valitud professoriks," täpsustas Liive. Kandidaate on tema sõnul nii TTÜ seest kui väljast.

Kes need seitse inimest on, ei kuulu avalikustamisele. "Tingimus on, et kandidaat oleks valitud professoriks ja et tal oleks doktorikraad," lisas Liive.

"Oleme kokku leppinud, et 13. märtsil on meil kuratoorium ja siis avalikustame need kandidaadid, kes saavad kuratooriumi liikmetelt toetuse," ütles ta. Kui palju kandidaate selliselt sõelale jääb, selgubki 13. märtsil.

"Siis hakkab visioonide tutvustamine, küsime arvamust TTÜ akadeemilise nõukogu käest. Nende arvamus on tähtis, ehkki kuratooriumis otsustatakse lõplikult. Seejärel toimuvad TTÜs avalikud debatid kandidaatide vahel. 13. märtsist kuni 22. aprillini tutvustatakse kandidaate, 22. mail valime rektori. Seaduse järgi on akadeemilisel nõukogul, kuhu kuulub üle neljakümne inimese, võimalik kuratooriumi valik vetostada, kui neile see inimene üldse ei sobi," sõnas Liive.

Rektor kinnitatakse lõplikult 22. juunil ja pühitsetakse ametisse õppeaasta alguses.