Aab kinnitas ETV saates "Ringvaade", et Keskerakond ei ole Edgar Savisaare toetamist lõpetanud ning võimaldab tal kasutada autot koos juhiga. Samuti tasutakse kütusekulude eest.

Tänane Edgar Savisaare väide, et ta pole 5. novembrist erakonna poolt pakutud autot kasutanud, ei vasta Aabi sõnul tõele. "Ta on tõesti kasutanud seda vähem ja rohkem oma autot," sõnas Aab.

"Tahaksime siin ka otsesest Edgari soovi ja ettepanekut," märkis Aab.

Keskerakonna peasekretär selgitas, et Savisaarele maksti 5. novembril toimunud kongressini palka kui juhatuse liikmele. "Seda võib teha. Kuna 5. novembril ei kandideerinud Edgar ei esimeheks ega juhatusse, siis sellest hetkest me enam palka maksta ei saanud," selgitas Aab, viidates, et palga maksmisel puudub alus.

Küll aga ollakse nõus pingutama, et leida võimalus tunnustusena tehtud töö eest 3500 euro maksmist jätkata, kui Savisaarelt nõusolek saadaks. "Praegu oleks vaja Edgariga vormistada mingi dokument, mille alusel saaksime seda raha maksta," ütles Aab.

Probleem seisneb aga selles, et Savisaarega on keeruline kontakteeruda, sest Ratase leeriga Savisaar otse ei suhtle. "Teiste inimeste kaudu olen mina püüdnud seda kontakti saada. Ka juhatuse liikmed on väitnud, et on andnud teabe edasi," rääkis Aab, kelle sõnul on Savisaarega püüdnud ühendust saada ka üks bürootöötaja, kuid Savisaar olevat nõus rääkima kõikvõimalikest asjadest, välja arvatud raha. "Aga kui küsitakse palga ja õigusabikulude kohta, siis me ei saa ühtegi konkreetset vastust."

Aabi sõnutsi pole Savisaar temaga rääkinud pärast seda, kui Oudekki Loone usalduse kaotuse tõttu peasekretäri kohalt tagandati. "Edgar ei tunnistanud seda ja ütles, et minuga ta ei räägi."

Küsimusele, miks Keskerakonna juhatus soovib maksta palka inimesele, kes seda vastu võtta ei soovi, vastas Aab, et selget vastust pole Savisaarelt tulnud ning praegu oodatakse seda.

Ta kinnitas, et kõigil juhatuse liikmetel on olemas tahe avaldada Savisaarele tunnustust tehtud töö eest. Aab viitas ka Savisaare kehvale tervislikule seisundile.

Kui Keskerakonna juhatusel on plaan Savisaare transpordi ja palga maksmisega jätkata, siis õigusabikulude tasumine on küsimärgi all. Käesoleva aasta 15. oktoobril otsustas juhatus peatada uute teenuste tellimise, kuna eelarvenumber oli Aabi kinnitusel lõhki. Siiski on olevat see eelarve planeerimise küsimus.

Keskerakond ei kavatse Savisaart toetada kohtuasjas, milles Savisaar linna raha kasutamise eest valimisreklaamis süüdi mõisteti ja 100 000 eurot linnale tagasi maksma peab, "Me ei saagi seda teha," märkis Aab.

Erakonna peasekretäri hinnangul on Savisaar solvunud ja segaduses. "Kui me vaatame ka ajaloos tagasi, siis hetkedel, kui on läinud halvasti, on Edgar võtnud mingi mõtlemisaja. Põhipõhjus on see, et ta ei tea, mis edasi teha."

Aabi kinnitusel ei ole Savisaar vastanud ka sellele, kas ta soovib auesimeheks saada või mitte.

Tema hinnangul on Savisaare käitumine arusaamatu. "Sooviksime neid vastuseid, et saaks asjadega edasi minna."