Valitsus ja teadusnõukoda kogunevad teisipäeval taas, et arutada koroonaviiruse epidemioloogilist olukorda Eestis. Haridusminister Jaak Aab plaanib teha teadusnõukojale ja valitsusele ettepaneku, mille kohaselt saaksid pärast koolivaheaja lõppemist Harjumaal ja Ida-Virumaal koolidesse naasta 1.-4. klassi õpilased ning koolilõpetajad (9. ja 12. klass).

Teiste klasside õpilased jätkaksid õppetööga distantsilt.

"Praegune seis lubab ülejäänud Eesti suhtes teha ettepaneku lubada pärast vaheaja lõppu kõik üldhariduskoolide õpilased kooli kontaktõppesse," ütles Aab. "Kui aga nakatunute hulk lähiajal jõudsalt kasvab, tuleb kaaluda muidugi rangemat lähenemist. Täiendavate piirangute vajalikkus tuleb igal juhul ära otsustada hiljemalt 7. jaanuaril."

Talvine koolivaheaeg lõppeb üldhariduskoolides 10. jaanuaril.

"Ettepanekud tuginevad haridus- ja teadusministeeriumis välja töötatud stsenaariumidele," ütles Aab. "Stsenaariumide koostamisel oleme lähtunud sellest, et nii õppetöö kui huvitegevuse korraldamisel on tarvis paindlikkust ning lähtuda tuleb piirkonna epidemioloogilisest olukorrast."

Valitsus teatas 9. detsembril, et 14. detsembrist alates on koroonaviiruse leviku tõttu suletud kõik õppeasutused: üldhariduskoolid, kutsekoolid, rakenduskõrgkoolid ja ülikoolid.

Kontaktõpe võib praeguse korra järgi toimuda vaid hariduslike erivajadustega õpilastele, ja kui usaldusmeetmeid kasutatakse, on lubatud personaalsed konsultatsioonid, olümpiaadide pidamine, praktika ja eksamite sooritamine. Õppeasutused võivad kasutada distantsõppe vormi.