Izvestija toetus välisminister Urmas Paeti eilsele esinemisele riigikogu infotunnis, kus minister kinnitas, et kahe riigi vaheline suhtlemine on osalt normaliseerunud, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

“Aga vaadates kas või seda poliitiliste konsultatsioonide toimumise fakti ja ka seda, et Vene kultuuriminister on esmaspäeval Tallinnas, siis praegu paistab, et suhtlemine on ka sellel tasemel normaliseerunud,” vastas Paet täna riigikogus Raivo Järvi küsimusele. “Nii et seda nn väikeste sammude poliitikat me kindlasti tahaksime jätkata …, et nendes suhetes oleks võimalik lähitulevikus midagi praktilist korda saata.”

Paet tõi oma vastuses välja, et homme on Tallinnas Vene välisministeeriumi delegatsioon eesotsas asevälisminister Titoviga selleks, et pidada välisministeeriumide vahelisi poliitilisi konsultatsioone.

Konsultatsioonidel tulevad arutlusele koostöökokkulepe erakorraliste olukordade vältimise ja likvideerimise valdkonnas, pensionikindlustuse leping, topeltmaksustamise vältimise leping, piiriülese koostöö leping ja muud lepingud.