Keskerakonna liige on Onksion äriregistri teabesüsteeemi järgi alates eelmise aasta 11. oktoobrist. Samas on nooruke Onksion Keskerakonda ning tema poliitikat avalikult ka ennegi kaitsnud. Mullu veebruaris kirjutas noorpoliitik Delfis, et ajakirjandus kipub kõike kajastama vastandamisega Keskerakonnale.

"Ka Mihkel Raud on oma saadetes täiesti varjamatult öelnud, et Eesti meedia ongi Keskerakonna ning nende partnerite vastane. Tuleb välja, et ka koalitsioonipartnerite," kirjutab Onksion. "Ka erakondade populaarsus-uuringutes kajastatakse harva Keskerakonna või sotsiaaldemokraatide tõusu. Küll aga on paljude ajalehtede kaaneuudiseks Reformierakonna järjekordne tõus."

Keskerakonda astudes noore ja ambitsioonika inimesena lootis ka Onksion ilmselt mõnda juhtivat kohta, eriti kuna noorel poliitikul oli ette näidata teenistus linnavolikogu aseesimehe nõunikuna. Noormees määrati aga lõpuks linnaarhiivi ametnikuks. Ilmselt leidsid noormehe uue erakonna juhid, et Onksion peab end veel tõestama väärimaks juhtivamat positsiooni.

Keskerakonna juht ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles tänasel pressikonverentsil, et nooruke poliitik Onksion on ilmselt oma poliitilised nipid saanud sotsiaaldemokraatidelt. "Keskerakonnas on ta olnud 3 kuud, sotside juures 1 a ja 10 kuud, seega oli tal võimalik sotsidelt õppida poliitilist käitumist ja arusaamu," rääkis Savisaar.

Toobaliga seotud kirjade skandaali kohta on noormees ise väitnud, et kirjad vedelesid sotside fraktsioonis laua peal ja neid lugesid seal kõik, kes seda soovisid. "Kuna mina kirjutan kaastööd ajalehele Kesknädal juba möödunud aasta veebruarikuust, siis esialgu mõtlesin, et nendes materjalides oleva info vastu võiks Kesknädal huvi tunda ning viisin need Keskerakonna büroosse. Priit Toobal ei soovitanud neid avaldada, kuna Keskerakonnal on sotsidega sõbralik koostöö. Olin sellega ka ise nõus," selgitas Onksion.

Paar aastat tagasi sotsidega liitunud Onksion töötas linnavolikogu aseesimehe Jaak Juske nõuniku kohal kuni 29. septembrini 2011. Sealjuures oli tema ametipalgaks 1068 eurot. 21. novembril sai temast Tallinna Linnaarhiivi informatsiooni ja teadusliku uurimistöö sektori spetsialist kuupalgaga 604,50 eurot, kirjutab Eesti Ekspress. Sellel kohal oli ta kuni 31. detsembrini. Ivor Onksion on lõpetanud Tallinna 21. kooli ja on hetkel tehnikaülikooli majandusüliõpilane.

Lisaks tundub sotsiaalmeedias levival pildil presidendiga kätt suruv noormees olevat äärmiselt ühiskonnakriitilise meelega. Mullu 1. detsembril tundis Onksion muret selle üle, et miks Postimees ei kajasta piisavalt esiletõstetult IRLi elamislubade skandaali "Kuidas Postimees kommenteerib asjaolu, et tänases online väljaandes on absoluutselt kõik uudised kõrgemal kohal, kui IRL-i poliitikute väidetav riigireetmiskahtlus ning elamislubade ja kodakondsuse müügi äri?" küsis Onksion Postimehe facebooki "seinale" kirjutades.

Samuti postitas kaks päeva enne Toobali ja kirjaskandaali ilmsiks tulekut nooruke Onksion facebooki kontole Eesti Ekspressi artikli, kus kritiseeritakse Eesti uurimisorganite liialt saladuslikku tegutsemist korruptsiooniasjade uurimisel.