"Tarandil pole mitte mingisugust šanssi saada riigikogus valituks, küll aga võib ta tõhusa lobitöö tulemusena läbi kukutada Ilvese teiseks ametiajaks valimise juba parlamendis," sõnas Rull.

Selles peibutuspardi rollis on Tarandil Rulli sõnul võita ainult seda, mida ta ilmselt kõige rohkem januneb ja naudib – meedia tähelepanu. "Kaotada on tal märkimiväärselt rohkem. Esiteks senini Keskerakonnale tugevalt vastandunud Tarand kaotab Kremlist raha luninud Savisaarega diilitades kümneid tuhandeid valijaid ja poolehoidjaid."

Teiseks kaotab Tarand vähemalt kolme parlamendierakonna lugupidamise, mis välistab tema tegeliku võimaluse kunagi presidendiks saada sootuks, väitis Rull.

Lõpuks kaotab Tarand ka Savisaare soosingu, kes ilmselt saadab valimiskokku Ilvese vastu juba hoopis teised parteisõdurid. "Tarand võib ju tõesti ka valimiskogus kandideerimist jätkata, aga miks peaks Savisaar (loe: Keskerakond) juba musta töö ära teinud kontrollimatut ülbikut seal toetama?!"

Savisaarel on seevastu peibutuspart Tarandi abil võimalik üksnes võita - lõpuks ometi leidus keegi, kes on valmis tooma Keskerakonna välja poliitilisest isolatsioonist. Teiseks aitab „Tarandi ärarääkimine“ kindlustada Savisaare positsioone Keskerakonna siseheitlustes. „Vana“ demonstreerib taas, milline poliitiline aju tal on – tõmbas isegi noore Tarandi liistule! Ja kolmandaks saab Savisaar hakata taas lööma kiilu Reformi, IRLi ja sotside vahele tekkivasse üksteisemõistmisse Eesti riigi põhiarengute küsimustes, märkis Rull.

"Valid Tarandit, valid Savisaare peibutuspardi!" on Rulli arvamus