"Ise ma raamatu lugemisest huvitatud ei ole, aga mõtlen, et huvilistele oleks ehk õiglane jagada seda üllitist internetis tasuta, sest oleme juba kõik kaudselt ratturite seikluste eest juba tasunud," kirjutas Rull oma Facebooki postituses.

Rull tegi kaudse arvutuse, et seitsme jalgratturi pantvangistusest väljaostmine ühes kõikide lisanduvate kuludega läks Eesti riigil maksma umbes seitse miljonit dollarit ehk umbes 5,3 miljonit eurot.

"Eestis on ligi 600 000 maksumaksjat," jätkas Rull oma mõttekäiku. "Järelikult igaüks meist kulutas hüpoteetiliselt jalgratturite riskantse ettevõtmise õnneliku lõpu kinnimaksmiseks suurusjärgus üheksa eurot, mis ongi enam-vähem keskmise e-raamatu hind."

Rull lisas, et on Eesti riigi tegevusega ratturite päästmisel rahul ning nende vabastamise eel osales ta ka presidendi üleskutses kanda kollast linti.

Täpselt aasta pärast seitsme eestlase röövimist Liibanonis, 23. märtsil kell 16, esitletakse rahvusraamatukogus raamatut "Liibanon 2011".

Raamatu kirjastaja Tiit Pruuli ütles Delfile, et raamatu on vangistatute intervjuude ja märkmete põhjal kirjutanud Eesti Ekspressi ajakirjanik Madis Jürgen.