Korruptsioonis süüdistatav Ivo Parbus arvab Pealinnale antud intervjuus, et tema näol on tegu Tallinna linnavõimu pöörajate relvaga.

"Tänane linnavõim tegutseb apoliitiliselt. Mitmed suured praktilised asjad on ära tehtud – Vabaduse väljak sai valmis, töötutele luuakse sotsiaalseid töökohti, toetatakse ettevõtlust jne. Sellise konkurendiga on raske võidelda – ainus võimalus on tekitada olematuid skandaale. Teha ükskõik mida, et saaks öelda, et see linnavalitsus on halb. Kooslus, kes täna võimul on, tuleb oma ülesannetega toime, ja see kindlasti vihastab teisi erakondi."

Süüdistused selles, et ta on mõjutanud detailplaneeringute kulgu on Parbuse meelest sama hästi kui võimatud.

"Inimene, kes vähegi asja tunneb, teab, et see lihtsalt pole võimalik. Ühe planeeringu vaatavad üle kümned ja mõnel juhul koguni sajad inimesed. Detailplaneeringute kehtestamisel on lugematu arv etappe – mitmed komisjonid, kus võetakse vastu häälteenamustega otsuseid. On avalikud väljapanekud, otsus hääletatakse linnavolikogus jne."

"Linnaplaneerimisametis pole tehtud midagi ebaseaduslikku. Ja minul ei olnud nõunikuna õigust alla kirjutada mitte ühelegi dokumendile."