Parbus kinnitas Päevaleht Online'ile, et täna on tõepoolest ta esimene tööpäev pärast pikka puhkust ning hoopis uues ametis.

"Asi on selles, et kuna minu isiku vastu tuntakse viimasel ajal suurt huvi, siis arvasime abilinnapea Taavi Aasaga nõu pidades, et õigem oleks kui distantseerun linnaplaneerimise ametist, et ei oleks alust mingisugustele kahlustustele, ega muule taolisele," selgitas Parbus, miks ta tänasest uuel ametipostil alustas ning enam abilinnapea nõunikuna ei tööta.

"Kesklinna valitsuses olen avalike suhete nõunik, nagu olen siin ka varem olnud. Aitan kirjutada pressiteateid ja suhtlen meediaga," rääkis Parbus oma uutest tööülesannetest ning lisas, et tegelikult ametis midagi uut ei olegi, kuna ta on ka varem töötanud samal ametipostil nii Mustamäel kui Kesklinnas.

Pistise võtmises kahtlustatavana ligi pool aastat vahi all viibinud Tallinna abilinnapea nõunik Ivo Parbus viibis suurema osa pärast juuni alguses vahi alt pääsemist töövõimetuslehel ja palgata puhkusel.

Kaitsepolitsei on varem avaldanud, et kahtlustuse kohaselt sai Tallinna abilinnapea nõunik Parbus pistist üle 130 000 krooni nii sularahas kui ka kinkekaartidena.