Konkursikomisjoni esimehe Siim Suklese sõnul hindas komisjon Ivi Eenmaa pikaajalist juhtimiskogemust kultuurivaldkonnas ning Venemaa kultuuriruumi ja -tegelaste tundmist.

Eenmaa on lõpetanud cum laude Moskva riikliku kultuuriinstituudi raamatukoguhoidja-bibliograafi eriala ning on õppinud Tartu riiklikus ülikoolis vene keelt ja kirjandust. Ta on täiendanud end Taani välispoliitika instituudis. Eenmaa on 1979. aastast pedagoogikakandidaat ning 1991. aastast dotsent.

Ivi Eenmaa on olnud Eesti Rahvusraamatukogu peadirektor, Tallinna linnapea ning riigikogu liige. Praegu töötab Eenmaa Tallinna tehnikaülikooli humanitaar- ja sotsiaalteaduste instituudi lektorina.

Eenmaa on avaldanud üle 40 teadusliku publikatsiooni eesti, vene ja inglise keeles. Ta on pälvinud Valgetähe IV klassi ordeni.

Eestil on praegu kultuuriatašeed Berliinis ja Brüsselis. Moskvas Eestil seni kultuuriatašeed ei olnud. Berliinis tegutseb kultuuriesindajana Reet Weidebaum ning Brüsselis Tamara Luuk.

Moskva kultuuriatašee konkursile laekus üle 20 avalduse. Moskva kultuuriatašee peab esindama eesti kultuuri huve Venemaal. Atašee asub tööle Eesti saatkonnas Moskvas.