Ivangorodi linnanõukogu saadik Juri Gordejev kirjutas kirja ja saatis petitsiooni Moskvasse ja Tallinna koos umbes 660 ivangorodlase allkirjaga. Endises Jaanilinnas elab kokku umbes 11 000 inimest, vahendab RFE/RL.

Gordejev ütles agentuurile, et petitsiooni kohaselt tuleks Ivangorod anda tagasi Eesti juristdiktsiooni alla. Samas märkis ta, et ei looda Eesti piiri ümberjoonistamist taotluse järgi, vaid soovib tähelepanu juhtida linna probleemidele.

"Bürokraatide ükskõiksus ja regionaalvalitsuse suvalisus meie linna suhtes on meid selleks sundinud," seisab Medvedevile saadetud kirjas.

Gordejevi kinnitusel suurenesid piirkonna raskused, kui Ivangorodi rajoon liideti Kingissepa rajooniga kolm aastat tagasi. Seetõttu saab piirkond igal aastal regionaalsest eelarvest 50 miljonit rubla ehk umbes 20 miljoni Eesti krooni suuruse summa vähem. Ivangorodis on ka kommunaalkulud 60 kuni 100 protsenti kõrgemad kui naabruses asuvas Kingissepas.

"Loomulikult ei integreerita Ivangorodi Eestiga," ütles Gordejev. "Ma mõistan seda väga hästi. See eiole Eesti presidendi kompetentsis, vaid Venemaa presidendi omas. Aga ma kirjutasin selle petitsiooni selle pärast, et keegi ei pööra meie probleemidele tähelepanu."