Treener Marco Sille lubas tõsiselt mõelda, mida korraldajatega teha, kirjutas Eesti Päevaleht. Ühe lubaduse kohaselt esitavad itaallased Worldloppeti juhtidele ametliku protesti ning nõuavad Tartu maratoni korraldajatelt vabanduse palumist.

Ajalehe andmeil viitasid itaallased reeglitele, mis nõuavad, et kui lumeolud ei võimalda võistlust läbi viia, tehakse otsus vähemalt seitse päeva enne. “Teie aga saite hakkama suurima rumalusega, mis Worldloppeti sarjas eales on aset leidnud,” ütlesid nad.

Kokku oli neljapäevaks end maratonile registreerinud üle 3500 osavõtja. Neist umbes 2850 plaanis osaleda täispikal maratonil.

“Registreerunud oma osavõtumaksu tagasi ei saa, sest eeskirjad näevad nii ette juhul, kui maraton jääb ära korraldajatest mittesõltuvatel asjaoludel,” ütles maratoni pressiesindaja Veiko Ulp. Maratoni ärajäämine ei too korraldajatele otsest majanduslikku kahju.

Võistluste tegevjuht Indrek Kelk nentis, et maratoni ärajäämine on pikemas perspektiivis kahjulik, sest vähendab nii sponsorite kui ka võistlejate usaldust maratoni vastu.

Varem on Tartu maraton ära jäänud seitse korda, lumepuuduse pärast jäi see viimati sõitmata 2000. aastal.