Suure tõenäosusega viibib Itaalias lühiajaliselt siiski üle 81 eestlase, kuna vastav statistika põhineb infol, mida inimesed ise vabatahtlikult välisministeeriumiga Reisi Targalt portaali vahendusel jagavad. Seega nende eestlaste arv, kes Itaalias viibivad, aga pole reisi registreerinud, on ministeeriumile teadmata.

Välisministeerium selgitas, et praegu saavad inimesed oma tagasireise kodumaale koordineerida oma reisikorraldaja või lennufirmaga.

"Kui inimesel tekib kodumaale saamisega tõrge, siis palume ühendust võtta meie konsulaarosakonnaga hädaabinumbril: +372 5301 9999. Numbrile vastatakse ööpäevaringselt. Kohapeal viibijatel palume järgida kohalike ametivõimude juhiseid," edastas välisministeeriumi pressiesindaja Leen Lindam.

Koroonaviiruse leviku tõttu on hädaabinumber viimasel ajal tavapärasest hõivatum. "Eelkõige küsitakse nõu ja uuritakse juba planeeritud reiside kohta. Itaallased tunnevad jällegi huvi Eestisse reisimise vastu," lisas Lindam.

Itaalias on tänase seisuga tuvastatud 7375 koroonaviirusesse haigestumist. Lisaks on haigusesse Itaalias surnud 366 inimest. Eestis on seni kinnitatud 10 koroonaviiruse juhtu.

Itaalia valitsus kehtestas Lombardia provintsis, Euroopa suurimas koroonakoldes range karantiini. Provintsi kuulub ka suurlinn Milano, mis on populaarne turistide seas. Karantiin kestab 3. aprillini.

Valitsuse dekreedi kohaselt palutakse kõigil era- ja avaliku sektori töötajatel võtta pea kuu aega kestva karantiini ajal töölt puhkus, et nad ei peaks kodust lahkuma. Määrus sunnib ka suusakuurordid piirkonnas sulgema. Muuseumid, mis pidid uksed sulgema eelmisel kuul, ent tegid need seejärel uuesti lahti, suletakse korralduse kohaselt taas. Kirikud võivad jääda avatuks, kuid usu- ja tsiviiltseremooniad, sealhulgas matused ja pulmad tuleb ära jätta.