IT Kolledži rektori ametikohale laekus avaliku konkursi kaudu 4 avaldust. Täna toimunud Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse Nõukogu (EITSA) koosolekul kohtuti kolme kandidaadiga. EITSA Nõukogu otsustas rektori kohusetäitjaks määrata 3.jaanuarist 2011.a. IT Kolledži õppejõu ja nõukogu liikme Linnar Viigi, teatas IT Kolledži turundusjuht Sigrid Tammiste.

Uuel aastal ametisse asuv Viik toob välja tema jaoks olulised tegevused IT Kolledži juhtimises. „Kui EITSA Nõukogu uuris minult valmisolekut ajutiselt kohusetäitja rolli täita uue rektori leidmiseni, siis püüdsin ka sõnastada paar valdkonda, millele soovin keskenduda,“ ütleb Viik.

Ta nimetab kolledžist väljalangevaid tudengeid, kes ei jõua diplomitööde kaitsmiseni. Uute üliõpilaskandidaatide vastuvõtmise teemal kommenteerib Viik: „Meie bränd on kinnistumas tehnoloogiahariduse maastikul ning oma viimaste aastate vastuvõtu edust ja kogemustest lähtuvalt peame tudengikandidaatide leidmisega senisest enam tööd tegema.“

Samuti toob ta välja töö organisatsiooni sisemiste protsessidega, milleks on kolledžis käimasolev kvaliteediprojekt enesehindamine, kogu vahetult õppetööga ja selle kvaliteediga seonduv, rahvusvahelistumine jpm.

Viik on kolledžiga seotud üle 10 aasta alates IT Kolledži loomisest. Ta on õppinud infotehnoloogia juhtimist ja rahvusvahelist majandust Tallinna Tehnikaülikoolis ja Helsinki Tehnikaülikoolis. Töötanud teadurina Soomes ja Rootsis, juhtimiskonsultandina KPMG Management Consultingis ning ÜRO Arenguprogrammis.

Eesti Infotehnoloogia Kolledž Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse (EITSA) poolt 2000. aastal loodud mittetulunduslik rakenduslik erakõrgkool, mis annab rakenduslikku kõrgharidust IT süsteemide arendamise, IT süsteemide administreerimise, infosüsteemide analüüsi ja tehnosuhtluse erialadel. Kokku õpib IT Kolledži neljal õppekaval päevases, õhtuses ja kaugõppes üle 850 õppuri. Kaheksa aasta jooksul on IT Kolledžist suundunud Eesti IT tööjõuturule 404 IT spetsialisti.

Eesti Infotehnoloogia Sihtasutus (EITSA) on Eesti Vabariigi, Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Telekomi ning Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu poolt asutatud mittetulunduslik organisatsioon, mille ülesandeks on kaasa aidata kaasaja nõuetele vastava kõrgharidusega IT spetsialistide ettevalmistamisele ning toetada info- ja sidetehnoloogia alast arendustegevust Eestis.

EITSA haldab 2000. aasta mais loodud Eesti Infotehnoloogia Kolledžit, administreerib riiklikku IKT-alast kõrghariduse toetusprogrammi Tiigriülikool+ ning koordineerib e-Õppe Arenduskeskuse tegevust, mis kureerib Eesti e-Ülikooli ja Eesti e-Kutsekooli konsortsiumite tööd.