Iseseisvuspartei käivitab oma presidendikampaania teisipäeval, mil Paemurru esineb Matkamajas, kus ta vastab Eesti erakondade konsultatiivse ümarlaua küsimustele, teatas ETAle Iseseisvuspartei esimees Olavi Tutt.

Iseseisvuspartei peab Tuti sõnul vajalikuks oma presidendikandidaadi esitamist, sest ükski seniesitatud presidendikandidaat ei kaitse rahuldavalt riikluse kolme põhialust, milleks on rahvas, suveräänne ja iseseisev territoorium ning rahva ülimuslik võim selle territooriumi üle. Isaseisvuspartei on töötanud välja ka Eesti rahvuslikku majandust päästva lahendi.

Peeter Paemurru (53) on Eesti Muusikaakadeemia professor, rahvusvaheliselt tunnustatud pedagoog ja interpreet, kes lävib rohkem kui kümnes keeles. Ta on abielus ja kuue lapse isa.

Lisaks Paemurrule kandideerivad presidendiks veel Toomas Savi Reformierakonnast, Aarand Roos Kristlikust Rahvaparteist, Arnold Rüütel Rahvaliidust, Peeter Tulviste Isamaaliidust, Jevgeni Tomberg Ühendatud Rahvaparteist, Andres Tarand Rahvaerakonnast Mõõdukad, Peeter Kreitzberg Keskerakonnast ning parteidevälise kandidaadina Matti Päts Isamaaliidust.