Laar taandus Isamaaliidu kehva valimisedu tõttu Isamaaliidu esimehe kohalt, Isamaaliidu esimehe kohale sai pärast seda kohusetäitjana Kelam.

Eesti läbirääkimisdelegatsiooni NATO-ga juhtiv Luik on hiljuti avalikult välja öelnud, et pole oma kandideerimist riigikogu valimistel veel otsustanud.

Isamaaliidu liikmetel paluti reastada valimisnimekirja esimesed 20 nime. Pingerida koostati ligi 600 ankeedi põhjal.

Neljandal kohal näeksid Isamaaliidu liikmed oma presidendikanditaati Peeter Tulvistet, kellele järgneksid riigikogu liikmed Trivimi Velliste, Andres Herkel, Tõnis Lukas, Lauri Vahtre, Mart Nutt ja Aimar Altosaar.

Teist kümmet alustaksid saadikud Kalle Jürgenson, Jüri Adams, Toivo Jürgenson ja Mari Ann Kelam.

15. kohal valimisnimekirjas oleks ankeetide põhjal Tallinna endine abilinnapea Liisa Pakosta, kellele järgneksid riigikogu liikmed Tiit Sinissaar, Kadri Jäätma, Jaana Padrik, endine siseminister Tarmo Loodus ja Sirbi peatoimetaja kirjanik Mihkel Mutt.

Hiljuti Isamaaliitu kritiseerinud Tallinna kunagine linnapea Jüri Mõis on oma erakonnasisest populaarsust peegeldavas edetabelis 21. kohal.

Isamaaliidu kevadisel suurkogul vastu võetud põhikiri sätestab valimisnimekirja kandidaatide esitamise õiguse erakonna osakondadele ja piirkondadele.

Isamaaliidu juhatus peab esitama nimekirja erakonna volikogule 17. detsembril. Isamaaliidu juhid on lubanud, et arvestavad ka lihtliikmete seas tehtud küsitluse tulemusega.